Frakt och Leverans

Alla leveranser sker med oss av vald speditör, just nu enbart med PostNords tjänster och debiteras med gällande prislista. Det är på köparens ansvar att tillse att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt, och att köparen, efter det att vi effektuerat ordern följer upp leveransen hos speditören, samt tillser att leveransen avhämtas/mottages enligt speditörens anvisningar. Leverans sker endast inom Sverige.

Vi erbjuder följande leveranssätt:

PostNord – Leverans till dörren alternativ till ombud *

49 kr debiteras i fraktavgift. Om beställningen överstiger 499 kr i varuvärde över går det till fri frakt.

* Vi förbehåller oss rätten att debitera 199 kr för frakt och hantering när en försändelse returneras av fraktbolaget.

Leveranstider

Normalt skickas ditt paket samma dag som beställningstillfället om din order görs senast kl. 12 helgfri vardag. Leveranstiden är vanligtvis 1-2 vardagar. Vid eventuell försening som vi inte kan åtgärda inom skälig tid har du som kund rätt att häva köpet utan extra kostnad. Delleverans av order sker endast på kunds begäran och medför ytterligare fraktkostnad för kund.

Avbeställning

Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern markeras som klar och köparen mottager ett mail om att ordern är påväg.   En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss. Önskar man avbeställa efter att ordern skickats debiteras en avgift på 199 kr.

Ångerrätt

Du har som konsument 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot varan enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (DAL). Som kund har du rätt att öppna förpackningen och granska produkten för att fastslå om du är nöjd. Terra Mato HB förbehåller sig rätten att göra värdeminskningsavdrag på belopp som skall återbetalas om produkten hanterats på ett icke varsamt sätt. Om man önskar kan man vid utnyttjande av ångerrätten använda sig av Konsumentverkets ångerblankett. Du som konsument måste, innan en retur är skickad tillbaka till oss, skrivit ett mail om att du önskar nyttja din ångerrätt och även fått en bekräftelse från oss att returen kan skickas tillbaka.

Returadress:
Terra Mato HB
Våmmedalsvägen 134
428 31 Kållered

Reklamationer

Du har som konsument 3 års reklamationstid enligt konsumentköplagen (för livsmedel måste reklamationen ske före sista utgångsdatum). Reklamationen skall göras inom skälig tid, vanligtvis två månader, efter det att du märkt eller borde ha märkt felet. Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Om reklamationsärendet godkänns återbetalas även eventuella fraktkostnader som uppkommit i samband med reklamationen. I de fall utgifter uppstått för dig som kund på grund av felet på varan, har du rätt till ersättning för till exempel bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande.

Under de första två åren efter köpet av en vara är det vi som säljare som ska bevisa att felet inte fanns från början. När det har gått mer än två år måste du som kund kunna bevisa att det rör sig om ett ursprungligt fel på varan.


Returer

Vi förbehåller oss rätten att i samråd med konsumenten ersätta defekt vara med likvärdig om identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.

Om du vill returnera en vara kontaktar du oss direkt via vår mail info@terralife.se

Efter godkänt returärende så skickas varorna in till nedan adress tillsammans med namn och ordernr:

Terra Mato HB
Våmmedalsvägen 134
428 31 Kållered

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.